林書豪 Jeremy Lin (JLIN7) - 瘋繼續吹
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
林書豪 Jeremy Lin (JLIN7) - 瘋繼續吹

A forum for Jeremy Lin's fans

首頁Latest images會員註冊登入

威威"暗號IIV"(新拍MV)

向下 
5 posters
發表人內容
林揾仔

林揾仔

文章數 : 774
注冊日期 : 2012-03-26

威威"暗號IIV"(新拍MV) Empty
發表主題: 威威"暗號IIV"(新拍MV)   威威"暗號IIV"(新拍MV) Icon_minitime周一 6月 18, 2012 7:25 pm

https://www.youtube.com/watch?v=hEhUVDqDI64
(新拍MV)

是會歌, 我很喜歡, 編曲更好, 再聽到他的真心!

【暗號IIV】歌詞

作曲:羅力威
填詞:羅力威
編曲:Larry Wong@Public Zoo
監製:舒文@Zoo Music

*當你聽到這暗號 別以為我開玩笑
別忘了這個約定
我知道 沒有你該怎麼辦 寫首歌給親愛的
藏在我的歌詞 總有一天會知道*

Lo li we lo li wee
只有你知道
dododo dododo
這是一個暗號
漫天盛開的櫻花裡
在情人季節 吃再多的巧克力 也不膩

123 拍照了
我不是很會微笑
算了吧 算了吧
這些並不重要
不認識 我不懂尋找的是你
因為現實裡我已找到了你

我看到你 看到你給我鼓勵
我聽著你陪我唱歌的聲音
好不好聽 (很好聽)
謝謝你 (不客氣)
因你我才能唱得下去

從此我答應了你 一定會好好努力
別忘了這個約定
對爸爸 媽媽 哥哥 姐姐 弟弟或妹妹
說好不會隨便亂發脾氣

萬一你一不小心 傷害了某位的心
有些事不必在意
向過去的不開心都說不
不願再看見你哭
我永遠不會忘記 你是我的全部

從現在 到以後
都想要有你陪我
你問我 愛不愛我
這是一個暗號
不認識 我不懂尋找的是你
因為現實裡我已找到了你

但某一天 突然間發現少了你
沒關係我自己唱給自己聽
為甚麼 不好聽
請讓我們一起唱下去

#從此我答應了你 一定會好好努力
別忘了這個約定
你生氣 生病 或頭痛感冒 如果你難過煩惱
我都陪你好不好#

REPEAT*#

當你聽到這暗號 多希望讓你知道
你對我多麼重要
是沒有你怎麼辦 寫首歌給親愛的
藏在我的歌詞 總有一天會知道

林揾仔 在 周四 6月 21, 2012 8:03 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
林瘋

林瘋

文章數 : 2486
注冊日期 : 2012-03-27

發表主題: 回復: 威威"暗號IIV"(新拍MV)   威威"暗號IIV"(新拍MV) Icon_minitime周一 6月 18, 2012 8:49 pm

聽左,幾好聽!
回頂端 向下
whitestone
Admin
whitestone

文章數 : 5457

發表主題: 回復: 威威"暗號IIV"(新拍MV)   威威"暗號IIV"(新拍MV) Icon_minitime周三 6月 20, 2012 1:09 am

終於因為太多沙盛情地要我去聽 , 盛情難卻
終於聽了 , 總算 OK la
我覺得有一段似係比隻 pig
但我無感動位
回頂端 向下
http://jlin.fanforum.biz
feng_fung123

文章數 : 88
注冊日期 : 2012-05-29

發表主題: 回復: 威威"暗號IIV"(新拍MV)   威威"暗號IIV"(新拍MV) Icon_minitime周四 6月 21, 2012 11:44 pm

MV是拍得暂时最好的一个,简单流畅。。。
感动是,各位沙的付出。。。
希望男主角好好珍惜,不要再hurt那些支持的心。
回頂端 向下
whitestone
Admin
whitestone

發表主題: 回復: 威威"暗號IIV"(新拍MV)   威威"暗號IIV"(新拍MV) Icon_minitime周四 6月 21, 2012 11:54 pm

丫見到我個燈牌呀 , 但小柏唔度喎
沙好勇敢呀, 肯上鏡拍 MV
但羅生套衫好唔掂 , 好女人 , 成個師奶咁
邊個同佢揀架
回頂端 向下
林揾仔

林揾仔

文章數 : 774

發表主題: 回復: 威威"暗號IIV"(新拍MV)   威威"暗號IIV"(新拍MV) Icon_minitime周四 6月 21, 2012 11:59 pm

whitestone 寫到:
邊個同佢揀架

同感, 小柏有上鏡呀, 你睇唔到咩!
回頂端 向下
whitestone
Admin
whitestone

發表主題: 回復: 威威"暗號IIV"(新拍MV)   威威"暗號IIV"(新拍MV) Icon_minitime周五 6月 22, 2012 12:06 am

林揾仔 寫到:
邊個同佢揀架

同感, 小柏有上鏡呀, 你睇唔到咩!

啊, 可能我睇漏左啦, 算啦 , 唔睇了
平時沙一定瘋狂 replay 奇怪到而家只有 3xx 次播放
有點不層常 , 可能呢輪英記把沙玩殘 , 又要推 kkbox, Moov ,
電台點唱, 搶演唱會飛, 買碟 , 真係未停過手 , 所以未狂播 MV
回頂端 向下

文章數 : 88
注冊日期 : 2012-05-29

發表主題: 回復: 威威"暗號IIV"(新拍MV)   威威"暗號IIV"(新拍MV) Icon_minitime周五 6月 22, 2012 12:27 am

邊個同佢揀架
罗生从来都是似女人,由把声,小动作,说话的做作姿整。。。gaygay地,所以甚得女性长辈的怜爱,哈哈 cheers
回頂端 向下
whitestone
Admin
whitestone

發表主題: 回復: 威威"暗號IIV"(新拍MV)   威威"暗號IIV"(新拍MV) Icon_minitime周五 6月 22, 2012 12:31 am

feng_fung123 寫到:
邊個同佢揀架
罗生从来都是似女人,由把声,小动作,说话的做作姿整。。。gaygay地,所以甚得女性长辈的怜爱,哈哈 cheers

細個仲會覺得可愛 , 但人越來越大就會覺得太女人
我鍾意 man 的男人多d , that's why I have to quit
回頂端 向下
林瘋

林瘋

發表主題: 回復: 威威"暗號IIV"(新拍MV)   威威"暗號IIV"(新拍MV) Icon_minitime周五 6月 22, 2012 12:49 am

MV是拍得暂时最好的一个,简单流畅。。。
感动是,各位沙的付出。。。
希望男主角好好珍惜,不要再hurt那些支持的心。
對^n+1
回頂端 向下
superLINNNtendo

文章數 : 1722

發表主題: 回復: 威威"暗號IIV"(新拍MV)   威威"暗號IIV"(新拍MV) Icon_minitime周五 6月 22, 2012 4:17 am

邊個同佢揀架
所以而家是越來越頂唔住佢,
越來越女人,毛管棟~~~
坐呀企呀都好似冇腰骨,
實在太累了,不想再花精神時間在他了... Rolling Eyes

回頂端 向下

文章數 : 1722

發表主題: 回復: 威威"暗號IIV"(新拍MV)   威威"暗號IIV"(新拍MV) Icon_minitime周五 6月 22, 2012 4:22 am

但我無感動位
哈,我都未睇,睇到啲評語都沒有興趣了,
係咪比那個,我又唔會理/猜測佢咁多,
但唔想見到女人型羅力威. clown
回頂端 向下
whitestone
Admin
whitestone

發表主題: 回復: 威威"暗號IIV"(新拍MV)   威威"暗號IIV"(新拍MV) Icon_minitime周五 6月 22, 2012 11:33 pm

superLINNNtendo 寫到:
但我無感動位
哈,我都未睇,睇到啲評語都沒有興趣了,
係咪比那個,我又唔會理/猜測佢咁多,
但唔想見到女人型羅力威. clown

唔聽無損失 , 難委沙為了推高人氣, 一日幾百次宅男 , 暗號
而家仲要東奔西跑去撲大碟簽名証 , 可憐啊
回頂端 向下
林瘋

林瘋

發表主題: 回復: 威威"暗號IIV"(新拍MV)   威威"暗號IIV"(新拍MV) Icon_minitime周六 6月 23, 2012 2:01 am

唔聽無損失 , 難委沙為了推高人氣, 一日幾百次宅男 , 暗號

之前報紙雜誌又話唔得罪得, 有咩事都死忍爛忍, (查實果d記者, 好多都係靚仔靚妹)
而家佢地竟然投訴, 仲係間接係投訴緊公司d亞哥亞姐, 咁係咪仲危險呢? No 報紙雜誌呢張唔fnd有第二張, 有第二本, 但亞哥亞姐, 冇得搵個第二個架, 得罪左仲有冇運行呢? 就要睇亞哥亞姐的氣度了~
回頂端 向下
whitestone
Admin
whitestone

發表主題: 回復: 威威"暗號IIV"(新拍MV)   威威"暗號IIV"(新拍MV) Icon_minitime周六 6月 23, 2012 1:36 pm

林瘋 寫到:

之前報紙雜誌又話唔得罪得, 有咩事都死忍爛忍, (查實果d記者, 好多都係靚仔靚妹)
而家佢地竟然投訴, 仲係間接係投訴緊公司d亞哥亞姐, 咁係咪仲危險呢? No 報紙雜誌呢張唔fnd有第二張, 有第二本, 但亞哥亞姐, 冇得搵個第二個架, 得罪左仲有冇運行呢? 就要睇亞哥亞姐的氣度了~

係咩, 投訴咩野呀 , 我都好 out 下架
回頂端 向下
林瘋

林瘋

發表主題: 回復: 威威"暗號IIV"(新拍MV)   威威"暗號IIV"(新拍MV) Icon_minitime周六 6月 23, 2012 10:59 pm

林瘋 寫到:

你呢一兩日有冇上wb?
回頂端 向下
whitestone
Admin
whitestone

發表主題: 回復: 威威"暗號IIV"(新拍MV)   威威"暗號IIV"(新拍MV) Icon_minitime周六 6月 23, 2012 11:27 pm

林瘋 寫到:
林瘋 寫到:

你呢一兩日有冇上wb?

我只見到投訴 Moov , 無認真去睇呀
回頂端 向下

威威"暗號IIV"(新拍MV)
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
林書豪 Jeremy Lin (JLIN7) - 瘋繼續吹 :: 音樂, 電視和電影推介-
前往: